ORIGINE
Vin effervescent crémant rosé Bordeaux
Les Villas d’Hiver d’Arcachon évoquent le glorieux passé de ce haut-lieu de villégiature girondine. Construites dans les années 1860, ces maisons hautes et massives, aux inspirations multiples, vont façonner la ville. Souvent plongées dans un écrin de verdure entre pins et dunes, ces demeures pittoresques se voulaient à la fois traditionnelles mais aussi résolument novatrices. Cet esprit se retrouve aujourd’hui dans ce vin.
VINIFICATION
Récolte manuelle à maturité optimale
Vinification d’après les méthodes spécifiques à l’appellation :
Pressage, première fermentation, prise de mousse et seconde fermentation en bouteille
Élevage sur lattes pendant 12 mois minimum
CÉPAGES
Merlot
Cabernet Franc
DÉGUSTATION
Villa Bordeaux Rosé présente une robe rose brillante aux doux reflets légèrement rubis. Le nez offre d’élégantes notes de cassis et fruits confiturés.
Het domein Terre de Ghaya, een 30 hectare grote eigendom gelegen in Bédoin aan de voet van de Mont Ventoux in de zuidelijke Rhône-vallei, is een familie wijngaard waar de passie voor wijn van generatie op generatie wordt doorgegeven sinds de jaren 1900. Dit domein, geleid door een vader en zijn dochter, onderscheidt zich door een milieuvriendelijke gravitaire vinificatie.
Dankbaar voor de aangeboden terroir, gepassioneerd door hun vak en bezorgd om het milieu, werkt de familie met de grootste zorg aan de druiven.
Onze wijngaarden produceren druiven van hoge kwaliteit. De geteelde druivensoorten omvatten Viognier, Clairette, Grenache voor de witte wijnen en Syrah, Marselan, Cinsault, Merlot en Caladoc voor de rode wijnen.
Terre de Ghaya biedt ook unieke wijnervaringen, zoals wijnwandelingen en picknicks in de wijngaarden.
Let op: Overmatig alcoholgebruik is schadelijk voor de gezondheid, drink met mate.
Ons gebied heeft een uitzonderlijke geografische ligging, maar het heeft nog veel meer troeven: een klimaat dat gunstig is voor de wijnbouw, een rijke geologie, beroemde druivensoorten, opmerkelijke Climats... die het mogelijk maken om wereldberoemde appellaties te creëren. En natuurlijk het vakmanschap van onze wijnmakers, dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Uiteraard zijn alle wijnen van La Burgondie het resultaat van het werk van onze coöperatieve wijnmakers...
Perensider onderscheidt zich door zijn heldere en heldere kleur. De smaken zijn in balans tussen de zuurheid, een lichte bitterheid en de zoetheid die wordt geleverd door de niet-gefermenteerde suikers. De sprankeling, gekenmerkt door de fijnheid van de bubbels, geeft het een elegante en verfijnde toets.
Bruto gewicht: 1340g
Gewicht van de doos van 6: 8,5kg
De Champagne Claude PERRARD Brut Rosé is ontstaan uit een assemblage van Pinot Noir en Coteaux Champenois.
Deze cuvées zijn geselecteerd en samengevoegd om een interessante balans te creëren. U zult niet ongevoelig zijn voor zijn elegantie en frisheid. U kunt genieten van zijn mooie zalmroze kleur.
De champagne Claude PERRARD Brut Rosé onthult zijn aroma's van amandel, klaproos snoepjes, met tonen van rode vruchten. De soepele en genereuze mond biedt rondheid zonder te veel wijnheid, terwijl het een zekere frisheid in de afdronk behoudt. Onze cuvée zal perfect passen bij witvlees en uw barbecues. Ook zal het harmonieus een zalm met amandelen of een tong met armoricaanse saus aanvullen. Geitenkaas zal ook een trouwe metgezel zijn.
Ten slotte zal de CHAMPAGNE Claude PERRARD Brut Rosé uw nagerechten op basis van rode vruchten verheffen.
70cl40% vol.
«EEN SUBTIELE HARMONIE VAN SANDALENHOUT, DROGE ABRIKOZEN EN PADDENSTOELEN. DEZE FIJNE, VERLEIDELIJKE CHAMPAGNE BLIJFT LANG IN DE MOND MET EEN PRACHTIGE AFDRUK.»
PATRICE PINET, MAÎTRE DE CHAI
ASSEMBLAGE
Dit is de cognac waaraan alle andere in de categorie worden beoordeeld. Gecreëerd in 1910, ter viering van onze relaties met de eerste keizer van Frankrijk, is Napoléon een assemblage van Grande en Petite Champagne die tot 20 jaar oud zijn, en biedt aroma's van sandelhout, droge abrikozen en paddenstoel.
NOTEN VAN PROEVERIJ
Gebalanceerde aroma's voor een perfecte harmonie
Een cognac rijk aan aroma's is een cognac die veel verfijning ontwikkelt. De terroir, de wijngaarden, de vaten en de jaren van rijping zijn allemaal elementen die de specificiteit van elk van deze aroma's definiëren, en daarom besteden we bij elke stap van de productie van onze cognacs de nodige zorg aan hun verheffing. De kwaliteit van Courvoisier cognacs is wereldwijd erkend en regelmatig beloond tijdens verschillende internationale spiritscompetities (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Sandelhout
Dit rijke en zachte aroma komt voort uit het contact tussen het hout en de cognac. Met de jaren wordt het zeer duidelijke aroma van eikenhout veel complexer en delicater.
Droge abrikoos
De distillatie op de droesem voegt nog meer diepte, complexiteit en sublieme noten toe die doen denken aan het zoete aroma van droge abrikozen.
Paddenstoel
Dit aroma komt voort uit de perfecte vochtigheidsomstandigheden in onze kelders waar al onze superieure kwaliteiten rijpen.
HOE HET TE PROEVEN
Droog: Met zo'n harmonieuze overvloed aan aroma's verdient Courvoisier Napoléon het om droog geproefd te worden, zijn complexe finale blijft krachtig in de mond hangen.
Het is gebruikelijk om te denken dat cognac in een ballonglas moet worden gedronken, maar om de rijkdom van zijn aroma's te waarderen, raden we een tulpglas aan. De vorm laat de aroma's volledig ontwikkelen en laat de alcohol op de achtergrond. Probeer het met deze twee soorten glazen, het verschil zal duidelijk zijn.
Combinatie met gerechten: De aroma's en geuren van Courvoisier Napoléon passen perfect bij sterke kazen zoals Parmezaan of lichtere zoals Beaufort of Gruyère.
BELONINGEN
DOUBLE GOUDE MEDAILLE
San Francisco International Wine Competition
2007
ZILVEREN MEDAILLE
International Wine and Spirit Competition
2006
Geschiedenis: Gevestigd aan de linkeroever van de Dordogne, hebben de Dubois de rivier overgestoken en verbouwen zij al drie generaties lang wijn in de Libournais. Ze exploiteren vier châteaux: Bozelle, Monbrun (AOC Pomerol), Clos du Roy (Lalande de Pomerol) en Bel Air La Gravière (Saint Emilion Grand Cru).
Druivenras: 85% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
Vinificatie: Afkomstig van de beste percelen van het Château, krijgt deze cuvée alle zorg van de eigenaar: groene oogst, respect voor de natuur (zonder onkruidbestrijding), verantwoorde teelt, handmatige oogst, optische selectie, rijping in vaten.
Rijping: 10 maanden in vaten
Proefnotitie: Robijnrode kleur met paarse schittering, diep purper met een levendige intensiteit; krachtige neus, tonen van rijpe zwarte vruchten gecombineerd met duidelijke maar beheersbare houtaroma's, wat een garantie biedt voor toekomstige complexiteit; Vol en rijk, onthult het een rijpe en elegante structuur, met een dichte basis van stevige en levendige tannines.
Chateau de Rolland, gelegen net buiten het dorp Sauternes, gedijt op een uitzonderlijk terroir naast de Cirons-rivier (perfect microklimaat voor Botrytis). De oorsprong van het landgoed dateert uit 1492, toen de "de Rolland-familie" het domein verwierf. Trouwe aan zijn verleden, heeft de heer Jean Guignard zijn kennis overgedragen aan zijn drie kinderen: François, Lucie en Monique, die nu het kasteel beheren. De familie Guignard, met wie Barrière al zo'n 30 jaar samenwerkt, produceert regelmatig een uitzonderlijke en zeer betrouwbare "gouden" wijn!
Bleke, lumineuze kleur met groene reflecties.
Noten van rijpe witvlezige vruchten (perzik, peer) en bloemen van de weide.
Vers en mineraal, biedt het perfect gebalanceerde palet een finale die geheel in finesse is.
Lichte, bleke robe met groene reflecties.
Noten van gekonfijte vruchten en honingachtige nuances.
Tonic, gedreven door citrus, is het palet elegant, met een zijdezachte afdronk.
Glanzende robe, bleek goud.
Aroma's van koekjes, rijpe steenvruchten met tonen van witte bloemen en zoete amandelen.
Puur, diep, de mond is mineraal met een opmerkelijke lengte.
Kristallijne robe.
Aroma's van citrus, witvlezige vruchten (peer) en steenvruchten (wijnperzik), witte bloemen (meidoorn).
Bloemig en fruitig, de mond is rond en sappig met een levendige afdronk.